Dropshipping başlamadan önce, avantajlar ve dezavantajlar iyi bir şekilde analiz edilmeli ve incelenmelidir. Sahip olduğunuz girişimci profili ve e-ticaret stratejileriniz doğrultusunda bu modelin sizin için doğru bir seçim olup olmadığına karar vermelisiniz ve karlı olup olmayacağını öngörebilmeniz önemlidir.
Dropshipping bazı insanlar tarafından zararları ile de gündeme gelen bir e-ticaret modelidir. Aslında bu düşünce için zarardan ziyade tercih denebilir. Örneğin başka bir üreticiye ya da dropshipping yapan satıcıya ait olan bir ürünü kendinize aitmiş gibi listeleme yapıp satmanız gerekir. Dolaylı olarak bizzat üretmediğiniz bir ürüne kefil olduğunuz anlamına gelir. Buradaki dikkat edilmesi gereken konulardan biri de ürünlerini listeleme yaptığınız mağazanın yorum ve aldığı geri bildirim sayısıdır. Bir mağaza ne kadar fazla olumlu geri bildirim almış ise, sizler o mağazanın satmış olduğu ürünleri listelediğinizde sorunsuz satışlar gerçekleştirebilirsiniz.
Bazı insanların kafasındaki bir diğer soru işareti ise “Dropshipping yasal mı?” sorusudur. Dropshipping yapabilmek için önünüzde herhangi bir yasal engel yoktur. Zaten bu işe başlarken Amazon satıcı hesabı açarken bazı yasal prosedürler vardır. Bazı belgeler ile bu yasal prosedürleri tamamladığınız için başka bir tedarikçiye ait ürünleri satmanızda herhangi bir sakınca olmayacaktır.